Tietoa toiminnasta

Vapaaehtoiseksi öljyntorjuntajoukkoihin pääset osallistumalla öljyntorjuntaa koordinoivien järjestöjen toimintaan sekä koulutuksiin.  Tältä sivulta löydät esittelyt öljyntorjunnassa mukana olevista järjestöistä, heidän toiminnastaan öljyonnettomuustilanteessa ja kuinka myös sinä voit olla mukana toiminnassa.

Katso seuraavat öljyntorjuntaan liittyvät tapahtumat sekä koulutukset ja ilmoittaudu mukaan!

WWF Suomi

WWF on yli sadassa maassa toimiva, maailman vaikuttavin ympäristöjärjestö. WWF:n öljyntorjuntajoukkoihin voi liittyä vapaaehtoiseksi kuka tahansa 18–69-vuotias terve henkilö. WWF kouluttaa vapaaehtoisia mm. rantatorjuntatyöhön sekä öljyyntyneiden eläinten hoitoon.

Tutustu mitä WWF tekee öljyonnettomuustilanteessa ja kuinka sinä voit olla mukana.

Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK)

Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK) on maan kattavin kokonaisturvallisuuden kouluttaja. MPK kouluttaa selviytymään paremmin arjen vaaratilanteissa ja poikkeusoloissa.

MPK on puolustusvoimien strateginen kumppani, joka tekee yhteistyötä kokonaisturvallisuusalan viranomaisten ja järjestöjen kanssa.

Tutustu mitä MPK tekee öljyonnettomuustilanteessa ja kuinka sinä voit olla mukana.

Suomen Lentopelastusseura (SLPS)

Suomen Lentopelastusseura SLPS ry on yksi Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (Vapepa) koordinaatiojärjestöistä, ja vastaa kaikista sen ilmatoiminnoista.

Tutustu mitä SLPS tekee öljyonnettomuustilanteessa ja kuinka sinä voit olla mukana.

Suomen Meripelastusseura (SMPS)

Suomen Meripelastusseura on yksi Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (Vapepa) koordinaatiojärjestöistä, ja vastaa kaikista sen meritoiminnoista.

Tutustu mitä SMPS tekee öljyonnettomuustilanteessa ja kuinka sinä voit olla mukana.

Suomen Punainen Risti (SPR)

Suomen Punainen Risti on yksi Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (Vapepa) koordinaatiojärjestöistä.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan.

Tutustu Suomen Punaisen Ristin toimintaan ja kuinka sinä voit olla mukana.